En pæn hjemmeskærm

Mange personer har en hjemmeskærm på deres telefon, som er grim, forvirrende og svær at bruge. Her vil jeg give nogle tips til, hvordan du kan gøre din hjemmeskærm pænere, simplere og nemmere at bruge. Jeg tager udgangspunkt i iPhones, da jeg selv har sådan en, men det kan sikkert også bruges til andre platforme.

1. Hav en mørk baggrund

Det er meget nemmere at se ikonerne for de forskellige apps, hvis du har en mørk baggrund.

2. Hav kun én side

Hvis du er som de fleste har du 10–20 apps, som er dem du bruger mest og så en hel del flere du bruger en sjælden gang i mellem. Det du så kan gøre er at have én side med de apps – og når du tilgår resten søger du bare efter dem. Det er ofte nemmere at søge end det er at gå over til side tre, åbne den rigtige mappe og derefter åbne din bank-app, du kun tjekker hver anden uge.
Helt seriøst, prøv det. Det er så befriende at have de vigtige apps lige ved hånden og aldrig spekulere over, i hvilken mappe de obskure apps er.

3. Hav nogle ledige pladser

Hav altid den nederste række fri. Det ser pænere ud, og så er der plads til midlertidige apps. Midlertidige apps kunne være Roskilde Festival-appen, Folkemøde-appen eller lignende.

4. Min hjemmeskærm

Hvis du er nysgerrig på min hjemmeskærm, så ser den sådan her ud:

Jeg har heller ikke nogle apps i toppen, for dem kan jeg alligevel ikke nå, men hvis du har mange apps har du måske brug for det. Derudover er der side to, som har én mappe med alle de andre apps.

5. De sidste småting

Hvis du følger ovenstående vil din hjemmeskærm se meget pænere ud. Men her er nogle flere råd.
– Hav kun tre ikoner i dock’en, det ser pænere ud end fire.
– Slå badges fra. De små røde cirkler, der fortæller, at du har 3 ulæste beskeder er bare grimme og tilføjer stress. Drop dem.