Kindle Paperwhite: En anmeldelse

For nogle måneder siden købte jeg en Kindle Paperwhite, da jeg gerne ville have en dedikeret enhed til at læse på. Jeg har ikke prøvet andre ebogslæsere og jeg var dum nok til ikke at undersøge markedet særligt godt, så der kan sagtens eksistere noget bedre derude.

Overordnet er jeg glad for enheden. Den er nemmere at bruge til at læse, da den fylder mindre, vejer mindre og har indbygget belysning. De små ting, som har gjort det bare lidt nemmere at læse, har betydet, at jeg læser meget mere.

Skærmen

Skærmen er rar at læse på. Elektronisk blæk fungerer rigtigt fint og gør ikke øjnene trætte på samme måde som en LCD skærm (men det er bare anekdotisk evidens og forskningen tyder på noget andet). Derudover er baggrundsbelysning til en ebogslæser rigtigt fedt, da man så kan læse uden at have en lampe i nærheden. Ligegyldigt hvilken ebogslæser du køber, bør det være en med baggrundsbelysning.

Indhold

Amazon har nok en af de største engelske ebogsforretninger, så hvis du ligesom mig vil have engelsksproget indhold er en Kindle perfekt. Men så snart du vil have noget fra en anden forhandler, såsom Humble Bundle eller Saxo bliver det lidt svært. Sidstnævnte har i øvrigt et godt udvalg af danske ebøger. Jeg kan anbefale værktøjet Calibre, der gør det muligt at konvertere fra industri-standarden epub til Amazons eget lukkede format mobi. Det er lidt besværligt, men det tager ikke så lang tid taget i betragtning, hvor lang tid, det tager at læse en bog.

Småting

Kindle Paperwhite har en fin vægt og størrelse. Den kan holdes med én hånd, er mindre end en tablet og passer ned i en stor lomme.

Tekststørrelsen kan justeres, så den skal man ikke bekymre sig om.

Overførsel til den er ikke så svært. Det kan gøres med kabel fra en computer eller pr. mail, hvis man har netforbindelse.

Det er besværligt at læse PDF’er på en ebogslæser, da sådanne ikke er lavet til variable størrelser og det er lidt småt at vise en A4 side på en 6″ skærm.